Предсједник Зељковић помогао сва 33 клуба у ПФС Приједор

Послије подручних савеза Бијељина и Градишка Вицо Зељковић предсједник Фудбалског савеза Републике Српске данас је посјетио и фудбалско подручје Приједор, састављено од два градска савеза Приједор и Нови Град и један општински Козарска Дубица.

Том приликом Зељковић је истакао да је ПФС Приједор један од главних ословаца републичке фудбалске организације, а разговарало се о будућој сарадњи, помоћи клубовима, ослобађању трошкова котизација и службених лица, као и предстојећим изборима на свим нивоима, од општинских/градских, подручних, до оних на нивоу ФСРС и ФС БиХ.

- ПФС Приједор је увијек био један од главних ослонаца ФСРС, имао је квалитетан и одговоран кадар, сарадња је до сада била на високом нивоу и нема разлога да тако не буде и даље. Жеља нам је у првом реду да нешто промијенимо, а то се односи на услове, тачније хоћемо да помогнемо клубовима, да их растеретимо по питању плаћања котизације и службених лица, а да се тај новац убудуће усмјерава у инфраструктуру на стадионима, изградњу терена и омладинске погоне, да још више омасовимо фудбал Републике Српске – истакао је Вицо Зељковић.

Први човјек ПФС Приједор Миле Мандић из Козарске Дубице је упознао Зељковића са сљедећим чињеницама:

- Имамо укупно 33 клуба од којих је 31 активан и такмичи се, једини смо регистрациони савез и имамо више од двије хиљаде регистрованих фудбалера и фудбалерки. На инфраструктури се, у претходном периоду, није радило много, једино је Градски стадион у Приједору, на којем утакмице игра Рудар Приједор, радило на побољшању услова. Жеља нам је да у наредном периоду аплицирамо за пројекте УЕФА и ФИФА који долазе посредством ФС БиХ и ФСРС, а Козарска Дубица, Нови Град и Приједор треба да добију по један терен са вјештачком подлогом у скоријој будућности.

Драган Бањац је истакао да ће ПФС Приједор и даље давати подршку првом човјеку ФСРС у наредном периоду како у септембарским републичким, тако и децембарским изборима на нивоу Фудбалског савеза БиХ.

- Слободно могу да кажем да нас чека свијетла будућност јер је ФСРС добио младог и пуног енерије предсједника и његов избор је добар не само за фудбале Републике Српске већ и БиХ. Вици Зељковићу дајемо апсолутну подршку у кандидатури за предсједника ФСРС и не смијемо да дозволимо да нам неко други “кроји” судбину , него сами ми да радимо и стварамо властиту бољу будућност. О прошлости нећемо да разговарамо, а ПФС Приједор, као битан чинилац ФСРС има снагу и квалитет да се супростави свима онима који мисле другачије – рекао је Драган Бањац.

Представници клубова су углавном причали о проблематици с којом су се сусретали у претходном периоду, а разговарало се и о терену који треба да буде саграђен у приједорском насељу Гомјеница, али је све запело због компликација са Градском управом. Такође, Градски стадион у Приједору врло брзо би требало да добије рефлекторе.

- Ово је први састанак у низу, а одржаћемо још неколико у Приједору, не само на нивоу подручја, већ и градских и општинских савеза. Препознајем добру вољу и енергију, потребни су нам искрени сарадници који ће да штите интересе и аутономност ФСРС, а да десет до петнаест дана јавност ће бити упозната са планом и програмом опоравка фудбала Републике Српске који припремамо на основу досадашњих стечених искустава и разговора са фудбалским представницима од Новог Града до Требиња. Дајемо подршку руководству ПФС Приједор да истраје у свим својим намјерама – додао је на крају Вицо Зељковић, предсједник Фудбалског савеза Републике Српске.

Састанак је одржан у конференцијској сали хотела “Приједор”, а представници градских савеза Приједор и Нови Град, те општинског Козарска Дубица дали су једногласну подршку Вици Зељковићу у истицању кандидатура за предсједника фудбалских савеза Републике Српске и БиХ.

Поред предсједника Вице Зељковића на састанку у Приједору био је и генерални секретар ФСРС Огњен Ваљић, односно члан Извршног одбора ФСРС Драган Бањац. ПФС Приједор представљао је Миле Мандић заједно са техничким секретаром Емилијом Максимовић, ГФС Приједор Славиша Краљ, ГФС Нови Град Ернест Шабић, а ОФС Козарска Дубица Зоран Пекић. На скупу је био и члан Скупштине ФС БиХ из овог подручја Милан Вуковић (Добрљин), као и представници водећих клубова: Младен Босанчић (Слобода, Нови Град), Свето Крецељ (Омарска) и Родољуб Топић (Борац, Козарска Дубица).

Након што је саслушао представнике свих градских и општинских савеза и клубова, Вицо Зељковић је у име ФСРС обећао и помоћ. Сви клубови, њих 33 добиће по петнаест спортских торби са грбом ФСРС и именом клуба, то је око 500 торби вриједности око 15.000 марака. Такође, свим клубовима биће подељено и по десет лопти.

ФСРС ће помоћи омладински турнир у Козарској Дубици 2. и 3. маја чији ће покровитељ бити ПФС Приједор, ФК Омарска ће у име изградње инфраструктуре бити ослобођена котизације обзиром да у овом клубу постоји велики ентузијазам, док ће комплетан омладински погон Радника Урије добити спортску опрему, гарнитуру дресова.

ФСРС ће се укључити у прославу јубилеја ФК Слобода Нови Град која слави 110. рођендан, клуб ће бити помогнут са 5.000 марака, а ФСРС ће за више од вијека постојања Новом Граду даривати и један терен са умјетном травом.

 

 

Иди назад